Vanligt ställda frågor

Hur kan du hjälpa mig?

Jag förbättrar ditt blodsocker med kost och träning. Konkret arbetar jag med förbättring av HbA1c, glukosvariabilitet och time in range. Utöver blodsocker arbetar jag med muskeluppbyggnad, viktnedgång och att bekämpa rädsla för låga blodsocker.

Jag är nyfiken, var ska jag börja?

Boka en kostnadsfri rådgivning. Under det förutsättningslösa mötet kartlägger vi dina hälsomål och jag föreslår vilken tjänst som är lämplig för dig.

Vad inkluderar Paket Premium och Basic?

Paket Premium är bäst-i-test och inkluderar fyra rådgivande samtal: ett 45-minuters initialt samtal, tre 30-minuters återbesök, samt ett uppföljningssamtal. Jag skräddarsyr insatser för ditt blodsocker, som vi följer upp och justerar vid behov. Efter besök får du en sammanfattning av insatser och en blodsockerrapport via mejl. Utöver rådgivande samtal inkluderar paketet en matlista, recept och ramverk för träning. För dig som inte vill investera i Premium så finns Basic, som innehåller två rådgivandes samtal.

Vad kostar det och hur betalar jag?

Gå in på Bokadirekt för att se pris. Du kan betala med Swish, kort eller faktura. Vid bokning betalar du hela beloppet, vilket reserveras från ditt konto. Efter vårt första samtal slutför jag betalningen och du får ett digitalt kvitto. Vill du ha namn och personnummer med på kvittot till friskvårdsbidrag så ordnar jag det och mejlar till dig.

Kan jag använda friskvårdsbidrag för dina tjänster?

Ja. Du får ett digitalt kvitto via mejl efter vårt första samtal som du kan använda för att nyttja friskvårdsbidraget. Infodiab är inte anslutet till E-passi eller Benify, då mina tjänster bokas i Bokadirekt.

Hur delar jag min sensordata?

Dexcom G7 eller Libre:
Dela sensor-data med klinik "Infodiab" direkt i Dexcom- eller Libre-appen innan mötet.

Dexcom G6:
Det lättaste är att ladda ner Dexcom Clarity appen på din smartphone, logga in med ditt dexcom-konto, tryck på profil längst ner till höger, hantera informationsdelning, sedan ange klinikkod: Infodiab. Om du använder mottagare med Dexcom G6 behöver du ladda upp datan med hjälp av följande länk: Dexcom Clarity

Hur ansluter jag till våra möten?

Du får en bokningsbekräftelse med Zoom-länk på mejl och SMS när du har bokat din tjänst, samt en bokningsbekräftelse 24 timmar innan din bokade tid. Anslut smidigt med din smartphone eller dator.

Kan jag fortsätta få rådgivning efter att jag har avslutat ett paket?

Ja, om det finns behov. Syftet med Infodiab är att ge dig verktyg som du kan använda resten av livet i din egenvård. Paket inkluderar uppföljningssamtal som du kan boka en månad efter avslutad tjänst, för att utvärdera långsiktiga resultat avseende GMI, Glukosvariabilitet och Time in Range. Vid behov av fortsatt rådgivning får du 20% rabatt på samtliga tjänster.

Är Infodiab en vårdgivare?

Infodiab är ett friskvårdsföretag, inte en vårdgivare. Jag är utbildad diabetessjuksköterska, men på Infodiab ger jag råd i egenskap som friskvårdsaktör. Du måste alltid prata med din ansvariga läkare eller diabetessjuksköterska innan du gör någon typ av läkemedelsjustering.

Vilket stöd kan jag få av dig som jag inte får av mitt diabetesteam?

Hos mig får du en allt-i-ett lösning, utformad för att du ska nå dina hälsomål. Mina onlinetjänster är effektiva och du har alltid en tillgänglig kontakt. Mina klienter tycker vanligtvis att det är fördelaktigt att prata med någon som även lever med diabetes typ 1.

Tar du emot barn med typ 1-diabetes?

Nej, jag arbetar inte med personer under 18 år. Efter initial bedömning erbjuder jag i enskilda fall föräldrautbildning.

Tar du emot gravida?

Nej, graviditet påverkar insulinbehov och metabolism vilket kräver en annan metod än den jag lär ut på Infodiab.

Arbetar du evidensbaserat?

Ja. Jag använder vetenskapligt grundade metoder och klinisk erfarenhet i min rådgivning.

Är lågkolhydratkost farligt?

Nej. Efter individuell bedömning kan jag rekommendera en rimlig reducering av kolhydrater. I lämpliga fall främjas lågkolhydratkost då det kan resultera i normala blodsockernivåer på kort och lång sikt för personer med diabetes.

Är det farligt att träna med diabetes?

Nej. Fysisk aktivitet och träning är gynnsamt för majoritet av personer med diabetes. Mina rekommendationer baseras på individuell bedömning.